Özel Eğitim

Kurumumuz tarafından tasarlanan Disleksi Günü Farkındalık etkinliklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

İlimizde bulunan özel eğitim kurumları aşağıda listelenmiştir. Bilgi için bağlantılara tıklayarak kurum internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞİTİM

EVDE EĞİTİM HİZMETİ NEDİR?

Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen çocuklara evde sunulan eğitim hizmetidir.

RAM (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) Nedir?

Çocuğunuzla ilgili özel eğitim ( zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik vb. ) veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık konularında yardıma ihtiyaç duyulduğunda başvurulabilecek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ücretsiz destek veren kurumlardır.

Rehberlik ve Araştırma merkezlerinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma ve Özel Eğitim Hizmetleri bölümleri bulunur.

Özel Eğitim Bölümü; Gelişimsel geriliği olan yada olmasından şüphe duyulan çocuklar ile özel yetenekli olduğu düşünülen bireylerin inceleme ve değerlendirme işlemlerinin yapıldığı bölümdür.Özel gereksinimi olan(zihinsel yetersizlik,otizm,görme kaybı,işitme kaybı,bedensel yetersizlik,özel öğrenme güçlüğü,dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu,özel yetenekli gibi)okul çağı çocukları için,okullarda uygun eğitsel hizmetin sağlanması konusunda da destek vermektedir.

KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİMİ NEDİR?

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin akranları ile birlikte eğitim ve öğretimlerini bütün kademelerde sürdürme esasına dayanan,  destek hizmetlerinin sağlandığı özel eğitim uygulamalarıdır. Başka deyişle yetersizliği olan bireylerin yetersizliği olmayan bireylerle eğitsel ve sosyal olarak bütünleşmesini sağlama işlemidir. Kaynaştırma eğitimi her türdeki özel eğitime ihtiyacı olan bireyin devam ettiği okullarda bir hizmet alanı olarak görülmekte ve bazı tedbirlerin alınmasını gerektirmektedir.